Meny

3-i-1 anlæg klarer både boligventilation, rumopvarmning og varmt brugsvand

COMBI 185 BP kan hele tre ting på én gang: boligventilation, rumopvarmning og varmt brugsvand.

COMBI 185 BP ved bygninger

Det populære Genvex-anlæg Combi 185 BP klarer ikke bare boligventilationen og rumopvarmningen, men også det varme brugsvand i ét og samme anlæg. Det kompakte anlæg sparer på pladsen og er godt nyt for den årlige udgift til varme og varmt vand i husholdningsregnskabet.

Boligventilation og varmt brugsvand i 69 små huse

Genvex har været involveret i flere projekter, der bygges efter BR20, som kun kræver ca. 2 KW til opvarmning. De nye BR20-regler gør nemlig husene tættere og mere energioptimale. Det stiller andre krav til boligens energiforsyning og derfor kan bygherren og kommende beboere fremover forvente et mindre komplekst anlæg i bryggerset, i stuen og i værelserne.
Små rækkehuse og lejlighedskomplekser på 55-100 m² kan nøjes med én Combi 185 BP til husets samlet varmebehov - altså både boligventilation, varmt brugsvand samt primær opvarmning. Erfaringer viser, at Combi 185 BP anlægget opfylder 100 % af energikravet i BR20 for de små boliger, når bl.a. varme fra sol m.m. indregnes. Uden den ”gratis” varme indfries 90 % af boligens opvarmning. ”Beregninger og erfaringer er én ting, men vi bliver alligevel stolte over de gode tilbagemeldinger på vores løsninger” udtaler Klaus Kjær, salgschef hos Genvex.

Ventilation i større boliger

Ved de større boliger på 80-100 m² kan ca. 80 % af energikravet opfyldes med en Combi 185 BP. For at kompensere for de sidste 20 % opsættes en kanalvarmeflade ved indblæsningen i hvert lokale og/eller signalstyret el-radiator. Når udendørstemperaturen falder til 7 grader udenfor, kan et signal starte kanalvarmefladen eller radiatoren at opretholde en temperatur på fx 20 grader i opholdsrummene. Derfor er temperaturerne i danske vinter ikke den store udfordring for et Combi 185 BP anlæg med kanalvarmeflader.

I et projekt i Julemosevænge, Lynge, er anlægget installeret i 69 boliger og det forsyner boligerne med både ventilation, rumopvarmning og brugsvand. Løsningen passede så godt ind i projektet, at bygherren og Genvex regner videre på de næste projekter sammen.

86 rækkehuse får Combi 185 BP ventilationsanlæg

Et af de steder, hvor Combi 185 BP i øjeblikket også implementeres, er i Ørslev fem km fra Vordingborg. Her opfører man i skrivende stund 65 rækkehuse, som alle får et Combi 185 BP LS-anlæg installeret. Målet er at give beboerne et effektivt varmeanlæg, der samtidig optimerer indeklimaet og beboernes velvære.

"På grund af varmegenvindingen, hvor man tager varmen fra den ‛forurenede luft’ og tilfører den kolde, nye luft, går der meget lidt varme til spilde. Luftudskiftningen betyder imidlertid også, at der ikke opstår et fugtigt indeklima med kondensvand og skimmelsvamp. Dermed reduceres risikoen for, at beboerne udsættes for astma- og allergifremkaldende sporer, som ellers kunne gøre dem syge", fortæller Klaus Kjær.

Produktfakta:

Combi 185 BP er et komplet ventilationsanlæg bestående af en ventilations- og beholdersektion, og indeholder en højeffektiv modstrømsvarmeveksler med en varmegenvindingsgrad på op til 95 %. Anlægget har en 185 liters varmtvandsbeholder med indbygget varmespiral til brug for tilkobling af solfanger/centralvarme. Desuden er de integreret en kombinationsvarmepumpe til opvarmning af indblæsningsluften og opvarmning af brugsvandet samt energibesparende indblæsnings- og udsugningsventilatorer med bagudkrummede skovle og EC-motorer.

Combi 185 BP er forsynet med en bypass-funktion som anvendes til passiv nedkøling. Det er en essentiel egenskab for lavenergihuse, som nemmere bliver for varme. Desuden er Combi 185 BP udstyret med komplet Optima 312-styring - du kan se hvordan styringen fungerer i denne video fra Boligselskabet Viborg:

Arkiv

KONTAKT

KVM-Genvex A/S
Sverigesvej 6
DK-6100 Haderslev

Telefon: (+45) 73 53 27 00
E-mail: [email protected]

INTERNATIONAL

Copyright © 2018 GENVEX A/S. Alle rettigheder forbeholdes.