Premium Preheat giver frisk luft til andelsbolig på Bornholm

I den lille, hyggelige havneby Hasle på Bornholms vestkyst bor Finn Pedersen. Finn og hans kone valgte – efter mange år i stort hus – at flytte til en mindre andelsbolig med et håb om færre forpligtelser og mindre vedligehold.

Sådan skulle det dog ikke gå. De fandt nemlig begge ret hurtigt ud af, at andelsboligen var alt for tæt bygget, hvilket skabte både fugtproblemer og dårligt indeklima. Efter et opkald til en gammel fodboldkammerat skulle alt dette dog ændre sig.

I byen Hasle bor Finn og konen i en andelslejlighed på 94 m2. Finn og konen begejstres hver dag af et både rigt havnemiljø samt unikke landskaber, der med sin enestående og varierende natur omgiver byen.

Mindre begejstrede var de til gengæld, da de fandt ud af at naturen også flyttede indenfor. For da de skulle opleve deres første vinter i boligen, opdagede de hurtigt, at fugtniveauet steg voldsomt:

Du kan i filmen høre meget mere om, hvilken forskel det nye ventilationsanlæg har gjort for Finns indeklima.

”Tidligere var det faktisk sådan, at vinduerne var våde 8-10 cm op, og nogle gange, når der var koldt, så lå der også små pytter eller søer af vand her”, fortæller Finn. Heldigvis for Finn, havde han gode kontakter, der kunne hjælpe ham. Han vidste nemlig, at hans gamle fodboldkammerat for 30 år siden, Finn Stenbye, var ventilationsinstallatør, så han valgte at give ham et kald:

”Jeg kender både Finn som lokal installatør og fra dengang, jeg spillede fodbold med ham for 30 år siden. Der snakkede vi også om Genvex-ventilationsanlæg. Dengang fik jeg ikke gjort det, men nu var problemerne så store i den her andelsbolig, så nu tog vi og gjorde det.”

Smart tre-i-en løsning

Finn Stenbye fra Bornholms Agro & Ventilation troppede hurtigt op på adressen og med sig havde han en idé til, hvordan Finn og hans kone i fremtiden kunne få en bolig uden vand på vinduer og vindueskarme – nemlig ved hjælp af en Premium Preheat 250.

En Premium Preheat 250 markerer sig nemlig ved at være en tre-i-en løsning, der både giver et godt ventileret indeklima samtidig med, at den tilfører varme eller kulde til boligen ved hjælp af dens indbyggede varmepumpe.

På den måde undgås den kondensering, der tidligere skabte våde vinduer, da Finn i dag både får udskiftet luften samtidig med, at varmen fra udsugningsluften kan bruges til at tilføre varme til boligen.

 

Vores salgskonsulent viser Finn Pedersen, hvordan han kan bruge vores Optima styringspanel til at styre og overvåge sin Premium Preheat.

Vores salgskonsulent viser Finn Pedersen, hvordan han kan bruge vores Optima styringspanel til at styre og overvåge sin Premium Preheat.

Finn Pedersen fra Hasle

Slut med fugt

”Det har haft stor indflydelse. I dag har det jo været frostvejr, og der er helt tørt. Det er faktisk utrolig dejligt, at vi slipper for at løbe og tørre hele tiden”, fortæller Finn.

Før skulle Finn lufte ud flere gange om dagen for at bekæmpe fugtdannelser, men i dag er det en helt anden historie: ”Jeg tror vi har åbnet vinduet her en eller to gange i løbet af de her uger, vi har haft anlægget. Tidligere var det sådan, at vi hele tiden skulle åbne vinduet bare for at få skiftet luften hele tiden. Det problem har vi slet ikke længere. Så det er da også dejligt.”

Læs mere om ventilation og indeklima