Kom til Inspirationsdag 2024

METRO THERM og Genvex inviterer til en spændende dag om innovative energisystemer, AI og den grønne omstilling.

Er du interesseret i fremtidens varme, varmt vand og ventilation? Så kom med og oplev nogle af de visioner, barrierer og udfordringer, HVAC-branchen står overfor i de her år. Inspirationsdagen giver dig en unik mulighed for at få et indblik i de nyeste tendenser, der vil forme branchen fremover.

På dagen vil der være oplæg, som belyser emnerne fra flere vinkler – lige fra vigtige perspektiver om Danmarks grønne omstilling fra interesseorganisationer til konkrete rapporter om digitaliseringen indenfor varmepumper og praktiske eksempler på visioner, der er ført ud i livet.

Og så er det ovenikøbet helt gratis at deltage. Så skynd dig at blive tilmeldt, da vi kun har et begrænset antal pladser til rådighed.

Inspirationsdagen afholdes på Hotel og konferencecenter Nyborg Strand tirsdag d. 24. september fra kl. 9-16.

Inspirationsdag-billede

Hvad kan du forvente?

En dag fuld af lærerige oplæg, netværksmuligheder og indsigter fra engagerede eksperter og branchefolk. Det er din chance for at blive opdateret med de seneste teknologier og tendenser, diskutere udfordringer og løsninger, og ikke mindst blive inspireret til at tænke innovation ind i dit daglige arbejde.

Tilmeld dig nu og sikr dig din plads til en dag, der vil udstyre dig med viden og værktøjer til at forme din fremtid inden for HVAC.

Dagens program

09.00-10.00

Ankomst, registrering og morgenbrød

10.00-10.15

Velkomst v/Christian Brydensholdt, salgs- og marketingdirektør i METRO THERM og KVM-Genvex

10.15-11.00

Grøn omstilling – kræver intelligent forbrug v/Jørgen S. Christensen, teknologidirektør i Green Power Denmark

11.00-11.20

Formiddagspause

11.20-11.50

Fremtidens bolig og krav til HVAC v/Marianne Levinsen (cand.scient.pol.), foredragsholder og forskningschef fra Center for Fremtidsforskning

11.50-12.20

HVAC-installationer i et bæredygtighedsperspektiv v/Randi Nørgaard, bæredygtighedsansvarlig hos METRO THERM og KVM-Genvex

12.20-13.00

Frokost

13.00-13.30

Information følger

13.30-14.00

Resultater fra IEA projektet – Annex 56 om digitalisering og IoT for varmepumper v/Jonas Lundsted Poulsen, seniorspecialist ved Teknologisk Institut

14.00-14.30

Eftermiddagspause i­­­ udstillingsområdet med kaffe og kage

14.30-15.00

Kølemidler og varmepumpeteknologier – historisk set og hvad der skal ske v/Matteo Caramaschi, udviklingsingeniør hos METRO THERM

15.00-15.45

Tænkemaskiner & ChatGPT – på sporet af fremtiden v/Nikolaj Sonne, foredragsholder

15.45-16.00

Afsluttende bemærkninger og spørgsmål fra salen

16.00

Tak for i dag!

 

Download programmet her Pdf, 174 kB.

Spændende oplæg på Inspirationsdagen

Grøn omstilling – kræver intelligent forbrug v/Jørgen S. Christensen, teknologidirektør i Green Power Denmark

Fremtidens grønne energi produceres fra vejkilder, som varierer henover både døgnet og året. Det betyder, at hvis forbruget bliver bedre til at følge produktionen, så kan man reducere omkostningerne til energien.

Det kræver både digitalisering af HVAC-anlæg, så de kan reagere på prissignaler, men også at der tænkes i, om man kan udnytte varme og kuldekapacitet i de bygninger og processer, som HVAC-anlæggene skal fungere sammen med. Dermed får man den billigste energi og bidrager samtidig til den grønne omstilling.

Fremtidens bolig og krav til HVAC v/Marianne Levinsen, forskningschef i Center for Fremtidsforskning

Fremtidens boligejere og brugere – Hvilke krav vil de stille til boligen størrelse, komfort, materialer, energioptimering og indeklima til HVAC-branchen nu og fremadrettet? Forskellighed afhængig af ejerform, ejertype, livsfase og formål med boligen. Boligmarkedets mønstre i fremtiden og bevægelser bl.a. på grund af demografi og samfundets udvikling. Bl.a. baseret på analyser Fremtidens Boligmarked for Forenet Kredit 2021.

HVAC-installationer i et bæredygtighedsperspektiv v/Randi Nørgaard, bæredygtighedsansvarlig hos METRO THERM og KVM-Genvex

I takt med den grønne omstilling vil der komme nye krav til HVAC-installationer med større fokus på ressourceeffektivitet og cirkularitet. Produktfokus forventes fremadrettet at være drevet af EU’s kommende regelsæt til Ecodesign for Sustainable Products Regulation (ESPR) med krav om øget gennemsigtighed af produktdata. Til denne forordning vil der bl.a. blive indført et digitalt produktpas, der skal hjælpe forbrugeren til at træffe informerede valg.

Hør nærmere om nuværende og især de kommende krav, der skal bidrage til at sikre mere miljømæssigt bæredygtige og cirkulære produkter.

Resultater fra IEA projektet – Annex 56 om digitalisering og IoT for varmepumper v/ Jonas Lundsted Poulsen, seniorspecialist ved Teknologisk Institut

Få et overblik over de nyeste teknologier og forskningsprojekter inden for IoT og digitalisering af varmepumper i Danmark. Den indsamlede information indikerer, at adskillige produkter og tjenester, der inkluderer IoT og digitale løsninger, allerede er tilgængelige på det danske marked. Disse produkter og tjenester muliggør overvågning, prædiktiv vedligehold og fleksibilitets serviceydelser for varmepumper.

Opsummeret handler indlægget om den spændende udvikling inden for IoT og digitalisering af varmepumper, og hvordan det påvirker markedet og forbedrer kvaliteten af produkter og tjenester.

Kølemidler og varmepumpeteknologier – historisk set og hvad der skal ske v/Matteo Caramaschi, udviklingsingeniør hos METRO THERM

Tag med på en spændende rejse gennem varmepumpernes verden. Vi dykker ned i kølemidlernes historiske udvikling og overgangen til naturlige alternativer med et kig ind i fremtiden. De seneste revisioner på F-gas direktiv og sikkerhedsstandarder bringer udfordringer og muligheder i varmepumpemarkedet. De åbner vejen til varmepumpeteknologier baseret på brændbare kølemidler med lav drivhuspotentiale og lav kølemiddelfyldning.

Oplægget afsluttes med resultater fra et forskningsprojekt om naturlige blandinger, og et kig ind i mulige fremtidige løsninger.

Tænkemaskiner & ChatGPT – på sporet af fremtiden v/ Nikolaj Sonne, foredragsholder

Hvad der startede som kunstig intelligens, software til skriftgenkendelse og klassificering, blev til store sprogmodeller som ChatGPT, Gemini, Claude & CoPilot. Maskiner der pløjer sig gennem discipliner, der tidligere var forbeholdt os mennesker. Med ét blev computeren meget mere ”menneskelig” – både i forhold til hvordan vi interagerer og ikke mindst i forhold til de opgaver de kan løse.

Bliv klogere på kunstig intelligens, konkrete anvendelsesmuligheder, faldgruber og hvad der driver disse tankeprocessorer.

Hvor og hvornår afholdes inspirationsdagen?

Konferencen afholdes i Nyborg på Hotel og konferencecenter Nyborg Strand tirsdag den 24. september fra kl. 9-16.30.

Nyborg Strand ligger naturskønt med strandkant og skov som nærmeste naboer. Alligevel er der gåafstand fra Nyborg Station, mens E20 kun ligger 2 minutter væk. Derudover er der 600 parkeringspladser og 10 ladestandere lige ved døren.

Adresse: Nyborg Strand, Østerøvej 2, 5800 Nyborg.

Tilmeld dig gratis her!

Gå ikke glip af denne inspirerende dag ind i fremtidens HVAC, hvor du kan høre om de nyeste teknologier, udfordringer og muligheder inden for branchen.

Vær opmærksom på, at vi kun har et begrænset antal pladser til rådighed.