Gør kælderen til en del af huset

Søren H. Andersen havde store problemer med fugt i kælderen, men efter at han installerede det nye ventilationsanlæg ECO 400 fra Genvex blev problemerne løst – og kælderen fik en helt ny funktion.

Jeg hilser på Søren og bliver vist ind i hans rækkehus her i Virum. Efter at have udvekslet et par ord, viser Søren mig hen til trappen, som fører ned i kælderen. Jeg forbereder mig på at blive ramt af den klassiske ”kælderlugt”, men det sker ikke. Faktisk er der præcis lige så frisk luft hernede, som i resten af huset.

”Vi har været utroligt begejstrede for ECO 400 helt fra starten”, fortæller Søren, som selv har haft en meget stor finger med i spillet, da han og konen for nogle år siden gik i gang med en større renovering af rækkehuset. Renoveringen omfattede blandt andet installation af ECO 400 – et topmoderne ventilationsanlæg, som især egner sig til private og mindre erhvervsboliger.

”Lad os sige, at vi ikke havde fået det op. Så skulle vi have arrangeret, at nogen kom og luftede ud, når vi var på ferie”, siger Søren, som for nyligt kom hjem efter netop tre ugers ferie.

Forklaring følger.

Mand sidder i sit hus

Søren H. Andersen har kunnet lægge kælderen til beboelsesarealet i sit rækkehus efter at have installeret et ECO 400 ventilationsanlæg

ECO 400 løser mange problemer

”Det startede med, at vi kom hjem fra tre ugers sommerferie i 2017. Vi havde en del ting stående i kælderen, og der var så fugtigt, at jeg var bange for at malerier, tøj osv. ville blive ødelagt af fugt eller skimmel”, forklarer Søren.

I marts 2018 installerede Søren ECO 400, og da familien kom hjem fra sommerferie her i 2018 var kælderen tør og rar at være i.

”Det løser jo mange problemer. Ud over at det er rart at opholde sig i, kan vi også tørre tøj i vaskerummet på regnvejrsdage. Der måtte vi før stille tøjet i stuen, hvilket ikke lige frem gjorde indeklimaet bedre”, fortsætter Søren.

”Og så lugter huset heller ikke af sjatter og svedige dansende mennesker dagen efter en fest”, griner han og forklarer, at også konen og børnene er glade for det nye anlæg.

”Tøjet lugter ikke længere af kælder. Det er min kone glad for”, siger Søren og smiler.

”Og her om sommeren, hvor det kan blive rigtig varmt og ubehageligt på 1. sal, har børnene sovet der meget mere end de plejer. De siger, at de sover bedre, og det er måske meget naturligt. Der er jo forskel på, om det er varm, indelukket luft eller varm, ventileret luft”, konstaterer Søren og nævner også, at det er rart, at man kan tage bad med vinduet lukket i de kolde vintermåneder.

Kælderen er blevet en del af huset efter at ECO 400 blev installeret

Her i kælderen sidder ECO 400 fastmonteret sikkert og stilrent med rør trukket ud og ind. Loftet i stueplanet måtte sænkes, så rørene kunne trækkes rundt, men det var det værd, forklarer Søren. Alternativet for ham og hans familie havde været, at de havde været tvunget til at løse problemet med fugt et rum ad gangen. En løsning, der havde været klart mere besværligt.

”Selv om det er et lille rækkehus, har vi faktisk nu et hus på 200m2, som vi bruger som vi plejer, uanset om vi er i kælder eller andre rum”, siger Søren, efter at han har vist mig det gæsteværelse som familien har valgt at indrette – i kælderen.

”Kælderen er blevet helt anderledes anvendelig. Vi tænker ikke så meget over, at det er en kælder efter vi fik ECO 400. Vi bruger den bare lige som resten af huset”, siger den ret teknisk anlagte Søren, som også er glad for at kunne styre anlægget via Genvex Connect-appen.

”Jeg var solgt fra starten og vi er meget, meget tilfredse med det, vi har fået ud af at have anlægget installeret”, slutter Søren.