Meny

HISTORIE

Genvex A/S blev grundlagt i 1974 af Bjarne R. Svendsen. Den lille fabrik i København leverer det første passive varmegenvindingsanlæg til boliger i maj måned 1974.

Allerede i 1983 bliver der sat en serieproduktion i gang af virksomhedens to nye produktgrupper: Vanvex og Combi. Vanvex-serien er en ren brugsvandsvarmepumpe, hvorimod Combi-serien er en kombination af et passivt varmegenvindingsanlæg og en brugsvandvsarmepumpe.

Tre år senere i 1986 starter Genvex fjerde serieproduktion, denne gang med aktive ventilationsanlæg, som bliver introduceret i form af ”VP/C”-anlæg - et anlæg, der både har varmepumpe og leverer opvarmning og køling.

Efter mange års stabil fremgang, besluttes det i år 2000 at placere fabrikken i Haderslev.

Fire år senere, i 2004, bliver Genvex A/S solgt til det schweiziske børsnoterede firma Schulthess Group. Fabrikken er nu medlem af en ud af tre grupper i Schulthess Group, nemlig varmeteknikgruppen.

I 2006 bliver firmaets vision og værdigrundlag fastlagt.

I 2008 bliver Genvex A/S ISO-certificerede af Det Norske Veritas.

I 2011 opkøbes hele Schulthess-gruppen af den svenske industrikoncern NIBE AB, og Genvex indgår i dag i divisionen NIBE Energy Systems. Som led i opkøbsprocessen bliver Genvex en del af METRO THERM-koncernen der er en del af NIBE Energy Systems.

Det besluttes i januar 2014 at fusionere to selskaber i METRO THERM-koncernen, således at Genvex A/S og KVM Conheat A/S fusioneres til et selskab. Selskabet KVM-Genvex A/S vil stadig sælge under de to varemærker KVM og Genvex.

KONTAKT

KVM-Genvex A/S
Sverigesvej 6
DK-6100 Haderslev

Telefon: (+45) 73 53 27 00
E-mail: [email protected]

INTERNATIONAL

Copyright © 2018 GENVEX A/S. Alle rettigheder forbeholdes.