Stearinlys - sådan undgår du skadelige partikler

Vi danskere tænder hver især op til 3,5 kilo stearinlys om året. Det er bestemt hyggeligt - ikke helt ufarligt. Stearinlys udleder nemlig ultrafine, skadelige partikler - både når de brænder, og når de bliver pustet ud.

Et dansk forskningsprojekt har vist, at disse partikler faktisk kan være mindst lige så farlige som partikler fra kendte forureningskilder som dieselbilers udstødning. Det har forskerne konkluderet efter forsøg på mus, som har vist, at partikler fra stearinlys starter betændelsesreaktioner i lungerne og giver skader på musenes celler.

Hvordan mindsker du mængden af partikler fra stearinlys?

Se filmen om partikler fra stearinlys og hvad de gør ved dit indeklima.

Du kan selv gøre flere ting for at mindske mængden af partikler fra stearinlys. Den mest åbenlyse er selvfølgelig at lade være med at tænde dem, men især ved højtider som jul og fødselsdage kan det være svært at holde. En anden mulighed er at lufte ud. Her lukker du dog også varmen ud af boligen. Den bedste mulighed er derfor uden tvivl at få installeret et ventilationsanlæg, som fjerner partiklerne uden at slippe varmen ud.

Hør vores salgskonsulent Hardy Paaskesen fortælle om stearinlys og ventilation i filmen til højre.

Vil du se en oversigt over vores ventilationsanlæg, som med garanti fjerner ALLE skadelige partikler fra din bolig, kan du besøge vores produktside her.