Ventilationsanlæg med varmepumpe

Vi kan alle mærke det. Priserne på el og varme stiger i disse dage markant. Derfor melder især ét spørgsmål sin ankomst lige nu - især hvis du har en dyr varmekilde som gas eller olie: ” "Hvordan kan jeg spare på strømmen og varmen?".

Et godt bud kunne være et ventilationsanlæg med indbygget varmepumpe fra Genvex. Det kan bl.a. give et betydeligt tilskud til opvarmningen af din bolig, sikre en høj varmegenvindingsgrad og derigennem holde dine udgifter nede.

Hvorfor vælge et ventilationsanlæg med varmepumpe?

Der er flere gode grunde til at overveje et ventilationsanlæg med varmepumpe. Først og fremmest har alle ventilationsanlæg fra Genvex - både med og uden varmepumpe - en høj varmegenvindingsgrad på 95-96 %. Det sikrer, at varmen ikke går til spilde, men bliver indenfor boligens fire vægge. Læs mere om varmegenvinding her.

Poul ved siden af Combi 185 BP
Se filmen om Paul Klöcker, som fik optimeret både energiforbrug og indeklima med et Combi 185 BP-anlæg.

Du kan altså opretholde en konstant og ensartet temperatur i boligen, da ca. 30 % af boligens varmebehov, der ellers ville være gået tabt, genvindes via varmeveksleren. Det hjælper dig til at spare på varmen.

Derudover har ventilationsanlæg med varmepumpe en række ekstra funktioner, som du ikke får med et anlæg uden.

Hvad er forskellen på et ventilationsanlæg med eller uden varmepumpe?

Grundlæggende kan man tale om to typer ventilationsanlæg - dem uden varmepumpe, og dem med – også kaldet passive og aktive anlæg. Et passivt anlæg genvinder energi fra boligen uden at tilføre elektricitet. Et aktivt ventilationsanlæg gør det samme, men er også udstyret med en varmepumpe, som kan tilføje varme eller kulde til den luft, der passerer igennem anlægget eller anvende varmen til at opvarme brugsvand. Til denne proces, anvendes elektricitet – deraf navnet aktivt. Læs mere om forskellen på aktive og passive anlæg her.

Typer af ventilationsanlæg med varmepumpe

Hos Genvex kan vi tilbyde to typer af ventilationsanlæg med varmepumpe - Combi 185 BP/BP XL og Premium Preheat-serien.

Combi 185 BP/BP XL

Hvis du er på udkig efter et ventilationsanlæg, som kan holde dit indeklima perfekt og opvarme din bolig og dit brugsvand, er Combi 185 BP en ideel løsning. Combi 185 BP er udstyret med en effektiv varmepumpe, som bruger varmeenergien fra udsugningsluften til at opvarme indblæsningsluften og opvarme brugsvand i den indbyggede varmtvandsbeholder.

Combi 185 har et lavt energiforbrug og høj varmegenvindingsgrad og er derfor et effektivt supplement til dit eksisterende varmesystem. Du kan også få vores Combi 185 BP i en ”XL”-udgave, som har 65 % større luftmængde end den almindelige udgave.

Læs historien om Paul Klöcker og find ud af, hvordan han med sin Combi 185 BP fik samlet alle sine behov for varme, varmt vand og frisk luft i én enhed.

Combi Flex

Vores Combi Flex ligner vores Combi 185 BP på en prik. Anlægget er dog udstyret med en række ekstra funktioner og fordele, herunder indbygget fugtsensor til behovsstyring samt fire ventilations sidetilslutninger.

Læs mere om vores Combi Flex her.

Combi Blueline

Hvis du er på udkig efter en ventilationsvarmepumpe, hvor der lægges vægt på en høj varmegenvindingsgrad og et lavt energiforbrug, så er vores Combi Blueline det rette valg.

Vores Combi Blueline virker principielt på samme måde som vores Combi 185 BP, da den på samme måde benytter energien fra udsugningsluften til at opvarme henholdsvis indblæsningsluften og brugsvandet. Der hvor Combi Blueline adskiller sig er, at den derudover kan give et øget komfortniveau i boligen i sommerperioden ved at anvende lejligheden til køling af indblæsningsluften.

Læs mere om vores Combi Blueline her.

Premium Preheat-serien

Leder du efter et ventilationsanlæg, der kan give dig et behageligt indeklima og den perfekte temperatur både sommer og vinter? Så er Premium Preheat-serien det rigtige for dig. Premium Preheat-serien er udstyret med en varmepumpe der - ligesom Combi185 BP – give tilskud til opvarmningen af din bolig via indblæsningsluften.

Modsat Combi 185 BP kan Preheat-serien også anvendes til at skabe aktiv køling. På den måde kan boligen køles ned, når det er varmt udenfor. Premium Preheat er energieffektivt og har en rigtig god driftsøkonomi - både når det ventilerer, køler og opvarmer.

Kunne du tænke dig at høre fra en tilfreds kunde? Så læs om Randi Mikkelsen, ejer af Parykspecialisten, som fik erstattet fjernvarmen med en Premium Preheat 300.

Se filmen fra frisørsalonen Parykspecialisten.

Det kan betale sig

Hvis du gerne vil have et ventilationsanlæg, der kan lidt ekstra, er der altså rigtig mange gode grunde til at vælge et ventilationsanlæg med varmepumpe. Her er nogle af de bedste:

  • Et perfekt indeklima året rundt
  • Flere funktioner i ét anlæg
  • Et effektivt supplement til dit eksisterende varmesystem
  • Lavt energiforbrug og besparelser på varmeregningen.
  • Varmepumpesystemet er integreret i ventilationsanlægget. Der er derfor ikke behov for en udedel til varmepumpen.

Tilføjelsen af et ventilationsanlæg med varmepumpe til dit hjem er alt i alt en superpraktisk, miljøvenlig, og økonomisk besparende tre-i-en-løsning. Og så kan det endda også kan skabe merværdi for din bolig ved et eventuelt salg.

Vil du vide mere?

Hvis du er interesseret i at vide mere, kan du med fordel læse vores ventilationsguide, hvor vi giver dig svar på de vigtigste spørgsmål om ventilation og ventilationsanlæg. Du kan blandt andet få svar på, hvor mange m³, hvert anlæg kan klare, hvad der egner sig til hvilke boliger og se eksempler fra den virkelige verden, hvor vores ventilationsanlæg er installeret.