KVM-Genvex vinder DI Sønderjyllands Initiativpris

I Haderslev har vi i KVM-Genvex længe arbejdet hårdt med bæredygtighed, uddannelse af medarbejdere og rekruttering af nye talenter, og nu er det hårde arbejde blevet belønnet.

Priserne regner ned over KVM-Genvex A/S i disse tider. For nyligt blev vi belønnet med en Gazelle-pris for de fornemme resultater på regnskabssiden de sidste fire år, og nu har Dansk Industri i Sønderjylland også fået øjnene op for de mange fremskridt, der bliver gjort inden for tidens vigtigste tematikker. Initiativprisen for 2021 blev uddelt til virksomheder, der ”bidrager til at fremtidssikre virksomhedens produkter, services eller produktionsprocesser” og er altså denne gang gået til KVM-Genvex A/S for vores fokus på bæredygtighed, miljøforbedrende tiltag, diversitet og uddannelse. Her i starten af marts 2022 var borgmester for Haderslev Kommune, Mads Skau, og formand for DI Sønderjylland, Tommy Seeberg på besøg hos os i Haderslev. Her var også medarbejderne hos KVM-Genvex inviteret til at deltage i den festlige overrækkelse af prisen, som jo på mange måder er kommet i hus via deres hårde arbejde.

Her fortæller Tommy Seeberg, at især evnen til at fastholde unge talenter er vigtigt for området.

Genvex vinder DI Sønderjyllands Initiativpris

”Mange unge mennesker flytter væk til store byer, når de er færdige med gymnasiet. Så at kunne fastholde dem her, er enormt vigtigt for området”, konstaterer han og nævner i sin tale blandt andet Future Talent Denmarks talentprogram for udenlandske studerende, hvor målet er at fremme rekruttering og fastholdelse af internationale studerende i Danmark.

Økonomi og klima kan ikke kan skilles ad længere

Miljøvenlighed og bæredygtighed er parametre, som de fleste virksomheder er begyndt at arbejde mere intensivt med og der er da heller ingen tvivl om, at der er god markedsføringsværdi i dette. Men det er ikke kun på de bonede virksomhedsgulve, at emnet diskuteres. Faktisk er netop miljø kommet så højt op på dagsordenen i bestyrelsesmøderne i Haderslev Kommune, at et nyt emne ikke kan tages op, uden at miljøhensyn også skal med i overvejelserne. Det fortæller en begejstret borgmester Mads Skau, som samtidig anerkender KVM-Genvex’ arbejde med at gøre produkterne mere og mere energivenlige og kalder virksomheden for en frontløber på området.

”Økonomi og klima bliver mere og mere forbundne, og vi er enige om, at klimaet påvirker alle, så det er vigtigt at have en virksomhed, som gør noget ved det, og KVM-Genvex' resultater er meget håndgribelige, og det er rigtig godt, som tiden er nu”, konstaterer han og nævner også FNs Verdensmål, som et tema, der er særligt fokus på i byrådet.

En lokal virksomhed, som klarer sig godt, er naturligvis rigtig godt for lokalområdet, da det jo skaber vækst, arbejdspladser og er god reklame. Et af kriterierne for modtagelsen af Initiativprisen er da også, at virksomheden kan ”styrke konkurrencekraften, vinde nye markeder og tiltrække de bedste talenter”, men det er alligevel usædvanligt, at en virksomhed skiller sig så meget ud i forhold til de andre virksomheder i området", fortæller formand Tommy Seeberg.

”Vi havde kandidaterne oppe og vende i bestyrelsen, og alle var enige om, at KVM-Genvex skulle vinde for 2021. Det er meget usædvanligt, at alle stemmer på den samme”, slutter han.

I forlængelse af kåring er KVM-Genvex A/S sammen med 17 andre mindre og mellemstore virksomheder blevet nomineret til Dansk Industris landsdækkende SMV-pris. Vinderen offentliggøres den 10. marts.