Hvad koster et ventilationsanlæg?

Når du skal indhente et tilbud på et komplet ventilationsanlæg med tilvalg, skal du være opmærksom på en række faktorer, som spiller ind på prisen.

De vigtigste faktorer er naturligvis anlæggets type og installationen af anlægget, men også andre faktorer som geografi, tilbehørsløsninger og installatørens eget prisniveau spiller ind. I det følgende vil vi gennemgå disse faktorer og forsøge at give dig et godt indblik i, hvorfor det er så svært at svare helt nøjagtigt på, hvad et ventilationsanlæg vil koste.

Anlæggets ydeevne og betydning for prisen

Det giver næsten sig selv, at der er forskel på de forskellige anlægs priser, da de varierer i størrelse og ydeevne. Anlæggets ydeevne er også defineret som anlæggets evne til at udskifte luften og måles i m3/timen. De største Genvex-anlæg kan skifte over 600 m3/timen, mens andre anlæg egner sig bedre til installationer i lejligheder og andre boliger med begrænset plads og derfor også har et mindre luftskifte. Det er vigtigt for dig som køber, at du vælger et anlæg, som kan udskifte tilstrækkeligt med luft i den bolig, du bor i. Det sikrer dig et behageligt indeklima. Vi anbefaler altid, at man vælger et anlæg, som kan udskifte en lille smule mere luft, end det, du har brug for, så der altid er garanti for god luft i dit hjem.

Hånd taster på lommeregner

Fælles for alle Genvex anlæg – uanset størrelsen – er den høje kvalitet, og at de overholder alle gældende krav og standarder på markedet. Det sikrer dig en tryg oplevelse, både i købsfasen og lang tid fremover. Derudover kan de fleste Genvex-anlæg specialkonfigureres med tilbehør. Mere om det senere.

Installationen – lovgivning og sværhedsgrad

For at du som kunde kan være sikker på, at gældende lovning (især Bygningsreglementet) overholdes, er det vigtigt, at du bruger en autoriseret installatør. Den person, som foretager installationen skal have den nødvendige viden om gældende lovning og også meget gerne erfaring med installation af ventilationsanlæg. Vi anbefaler på det kraftigste, at du benytter dig af en erfaren installatør, som har ventilation i boliger som hovederhverv. Genvex samarbejder med en lang række salgs- og servicepartnere, som har de nødvendige kompetencer inden for ventilationsanlæg. Benytter du dig af en af dem, har du den bedste garanti for, at alle bestemmelser og forordninger i lovgivningen bliver fulgt til punkt og prikke.

Når vedkommende skal installere anlægget, har boligens størrelse naturligvis også stor betydning. Det tager væsentligt længere tid og kræver væsentligt flere materialer at installere et Genvex-anlæg i en kæmpe patriciervilla end i en lille lejlighed, så husk at tage dette in mente, når du undersøger markedet.

Hvilke faktorer kan gøre prisen højere?

Ud over selve anlægget og installationen af dette er der en række andre faktorer, som påvirker prisen. Herunder kan du se, hvad de er:

Installatøren

Det er altid den individuelle installatør, som fastsætter prisen for henholdsvis ventilationsanlæg og installation. Prisen på ventilationsanlægget vil afhænge af installatørens egne indkøbspriser, som kan variere meget i forhold til de aftaler, han har. I forhold til installationen kan der være meget store geografiske forskelle på prisen, da efterspørgsel og udbud varierer. Du kan bruge kortet på dette link til at se, hvilke Genvex-partnere, der ligger nærmest dig.

Indregulering

Med de fleste anlæg følger også en indregulering. Den sikrer, at anlægget fungerer optimalt og sikrer dig dermed både besparelse på strømregningen og et optimalt indeklima. Lige som mennesker er individuelle, er boliger det også, og hvert anlæg skal derfor tilpasses til den specifikke bolig for at fungere optimalt. Du kan læse mere om, hvordan en indregulering foregår her. Ud over den medfølgende indregulering anbefaler vi, at dit anlæg indreguleres løbende for at sikre en optimal drift.

Prisen på en indregulering ligger typisk på 3.000 - 3.750 kroner.

Serviceabonnement

Lige som en indregulering er vigtig, er jævnlige servicebesøg det også. Et serviceabonnement giver dig løbende servicebesøg på dit anlæg, og det sikrer, at anlægget fungerer optimalt, og at der ikke sker uventede ting. Det kunne være tilstoppede filtre, ventilatorer, som ikke kører optimalt eller andet, som koster på både effektiviteten og pengepungen. Et serviceabonnement koster typisk 1.300 – 1.700 kroner pr. år.

Her kan du læse mere om servicebesøg, og hvordan de foregår.

Tilbehør

Et ventilationsanlæg kan lige som mange andre større produkter tilpasses dine individuelle behov. Hos Genvex har vi en lang række tilbehørsprodukter, som du kan koble på dit ventilationsanlæg. De spænder over alt fra brandautomatikker til CO2-styring og displays og varierer naturligvis alle sammen i pris.

Du kan se en samlet liste over Genvex-tilbehør her.

Force majeure

Særlige omstændigheder – som for eksempel pandemier – kan medføre råvare- og komponentmangel. Det kan betyde prisstigninger, som rammer producenter, installatører og i sidste ende også dig som slutkunde.

Hvad bliver det endelige prisspænd?

Nu, hvor vi har gennemgået de forskellige faktorer, som påvirker prisen, er det tid til at lave et gyldent overblik over dem og komme med et bud på det endelige prisspænd, som du kan forvente, at dit anlæg samt installation og tilvalg kommer til at ligge inden for.

De faktorer, som påvirker prisen, er altså:

  • Anlæggets type
  • Installationens karakter
  • Installatørens eget prisniveau
  • Geografi
  • Tilvalg (indregulering, service og tilbehør)

På grund af de mange faktorer vil prisspændet blive temmelig bredt. Vores bud hos Genvex vil være, at prisen vil ligge mellem 55.000 og 100.000 kroner for alle ovenstående dele lagt sammen. Det er dog vigtigt for os at påpege, at du ikke kun skal fokusere på prisen, da det er mindst lige så vigtigt, at installationen er foretaget korrekt (også lovmæssigt), og at du får et velfungerende og specialtilpasset anlæg, som du kan være glad for i mange år fremover. Dette forudsætter, at installationen foretages af en autoriseret fagmand, og der anbefaler vi som sagt, at du vælger en specialist i ventilationsanlæg – og gerne en installatør med lang og bred erfaring med Genvex.

Vil du videre allerede nu, kan du som sagt finde en liste over Genvex-salgspartnere her, eller du kan indhente et tilbud på et ventilationsanlæg fra Genvex på denne side - så sender vi din forespørgsel videre til din lokale Genvex-partner.