Vidste du, at dit ventilationsanlæg ikke bruger særlig meget strøm?

De stigende priser på strøm har fået mange danskeres elregning til at eksplodere. Har du et ventilationsanlæg installeret, skal du dog ikke bekymre dig for meget. Anlægget bruger nemlig – på trods af sin høje ydeevne – ikke særlig meget strøm.

Hvad der for mange skulle have været grøn og billig strøm fra for eksempel vindmøller, er nu forvandlet til røde og overskredne tal på månedsbudgettet. Strømpriserne har taget en hidtil uset himmelflugt, og det ser ikke ud til, at de kommer ned på jorden lige foreløbig.

Heldigvis er du godt stillet med et ventilationsanlæg fra Genvex. Vores anlæg er nemlig optimeret til et lavt strømforbrug, ikke mindst på grund af de meget energivenlige ventilatorer, som trækker luften ind og ud af anlægget. Et Genvex-anlæg i en gennemsnitlig bolig (hus på 150 m2) bruger kun cirka 45 W i timen. Det svarer til cirka 394 kWh om året, hvilket i 2020 gav en årlig udgift på cirka 788 kroner (2,0 kroner/ kWh*). I 2021 steg priserne cirka 25 % til 2,5 kroner/kWh, men med et så lavt forbrug steg den årlige udgift for dit ventilationsanlæg altså kun med knap 200 kroner. Det svarer til under 20 kroner om måneden i ekstraudgift til dig og din familie.

Hus lavet af penge

Med et Genvex-anlæg behøver du altså hverken nu eller i fremtiden bekymre dig om stigende priser på el. Så kan pengene i stedet gå til ferieopsparing eller andre lidt sjovere ting.

Kilde: Energipriser på SparEnergi