Her kan du finde svar på de oftest stillede spørgsmål omkring ventilation.

Har du et spørgsmål, du ikke kan finde svar på her, kan du kontakte din lokale installatør.

Har du fejl på dit anlæg eller virker det ikke som det skal? Så kan du bestille et servicebesøg fra en Genvex-partner her.

Der er noget galt med mit ventilationsanlæg. Hvem skal jeg kontakte?

Hvis du oplever fejl eller driftsproblemer har du mulighed for at bestille et servicebesøg via vores hjemmeside. Efter at have udfyldt formularen vil du blive kontaktet af én af vores servicepartnere, som vil aftale nærmere med dig.

Kunne du tænke dig en mere fast aftale, kan det være en fordel at bestille et serviceabonnement fra Genvex. Med aftalen vil du få et årligt serviceeftersyn af en af vores dygtige servicepartnere. Et serviceabonnement indeholder altid en komplet gennemgang af ventilationsfunktion, kontrol af luftmængder, afkast- og frisktluftgitre og automatik, filterskift og meget mere. Derudover er dog også nogle ting der kontrolleres, som er specifikke for netop den type anlæg, du har.

På den måde er du sikker på, at du altid kan få hjælp, hvis der skulle opstå problemer med dit ventilationsanlæg. Du kan læse mere om vores årlige serviceabonnement her.


Hvordan vedligeholder jeg mit ventilationsanlæg?

I forhold til vedligeholdelsen af dit ventilationsanlæg, er der som ejer ganske få ting, du skal kende til for at dit anlæg kører optimalt og jævnt.

Din installatør vil i forbindelse med indreguleringen af dit anlæg nemlig sørge for, at de fleste ting er automatiserede og at alt kører som det skal. Der er dog fire ting, det godt kan betale sig for dig at holde øje med, hvis du gerne vil have mest muligt ud af dit ventilationsanlæg:

1. Skift filter hver 6. måned

Ved løbende at skifte filteret i dit ventilationsanlæg, kan du på den lange bane spare en masse på dine el-udgifter samtidig med, at du får rent luft ind i dit hus. Se vores store sortiment af luftfiltre i vores webshop.

2. Indstil den ønskede rumtemperatur

På dit ventilationsanlæg er det muligt at finjustere din ønskede rumtemperatur vha. anlæggets betjeningspanel. Indstil den ønskede rumtemperatur rigtigt, så du sikrer et veltempereret indeklima hele året.

3. Tjek, at der er vand i din vandlås

Tjek, at din vandlås er fyldt tilstrækkeligt op efter sommermånederne, så du sikrer at der ikke kommer luft den forkerte vej ind i anlægget. Du kan læse om Genvex’ universalvandlås lige her.

4. Aktivér fugtstyring

Bor du i en ældre bolig, kan det være relevant at få aktiveret den indbyggede fugtstyring i dit ventilationsanlæg. Så undgår du eventuelle fugtskader og skimmelsvamp. Du kan i denne artikel læse om, hvordan du får bugt med fugten ved hjælp af dit ventilationsanlæg.

Du kan læse meget mere om, hvad du som ejer kan gøre for at dit anlæg kører optimalt og jævnt i vores artikel ”Sådan vedligeholder du og årstidssikrer du dit ventilationsanlæg”.


Hvor ofte skal mit ventilationsanlæg efterses?

Hos Genvex anbefaler vi, at du en gang om året får foretaget et serviceeftersyn.

Her undersøger din installatør, om der er noget teknisk galt med anlægget, om anlægget er indstillet uhensigtsmæssigt eller bare om det hele kører som det skal.

Du kan med fordel bestille et serviceabonnement hos Genvex. Det er en total vedligeholdelsesordning, hvor dit anlæg bliver gået efter og justeret én gang om året. Du slipper altså for at spekulere over, om dit anlæg fungerer, som det skal. Og du behøver ikke at huske på at bestille tid til serviceeftersyn - det klarer Genvex for dig.

Du kan læse meget mere om vores serviceabonnement lige her.


Mit ventilationsanlæg larmer. Må jeg slukke det?

Hvis du oplever at dit Genvex-anlæg larmer, anbefaler vi, at du – i stedet for at slukke anlægget –enten flytter det, får det isoleret/serviceret, eller køber et nyt ventilationsanlæg.

Selve ventilationsanlægget går ikke i stykker af lejlighedsvist at blive slukket. På sigt kan der dog være en risiko for, at der kan udvikles kondens i ventilationskanalerne og i selve anlægget, hvis det ikke er i drift over en periode. Det skyldes at kanalerne og anlægget stadig vil blive fyldt med varm, fugtig luft, hvoraf vandet i luften vil kunne kondensere i kolde kanaler, mv. Især i vinterhalvåret kan der opstå meget kondensering, så her er det vigtigt, at du ikke slukker dit ventilationsanlæg.

Hvis du fx oplever vibrationslyde fra dit Genvex-anlæg, kan der være en række isoleringstiltag, der kan modvirke dette. Det kan din lokale installatør hjælpe dig med.

Hvis der er tale om et ældre anlæg, så kan en reel udskiftning også være en god idé.

På nyere Genvex ventilationsanlæg er der både lavere støjniveau, et mindre energiforbrug og højere varmegenvindingsgrad, så det kan bestemt svare sig.


Hvor meget strøm bruger mit ventilationsanlæg?

Det årlige strømforbrug på et Genvex ventilationsanlæg varierer afhængigt af flere faktorer, herunder størrelsen på anlægget, effektivitet, driftstid, og om det er et aktivt eller passivt ventilationsanlæg.

Dog kan man generelt sige at et Genvex ventilationsanlæg bruger mellem 50 og 150 watt i driftstilstand. Hvis vi antager et gennemsnitligt forbrug på 100 watt og en daglig driftstid på 24 timer, vil det resultere i et dagligt energiforbrug på 2,4 kilowatt-timer (kWh).

Du kan se et vejledende strømforbrug i databladet over de enkelte ventilationsanlæg på vores hjemmeside.

Generelt for alle Genvex ventilationsanlæg er, at de kan bryste sig af en særlig høj energiklasse. Det skyldes at anlæggene kan konfigureres til at køre på flere forskellige måder, herunder:

1. med samme konstante luftmængde hele året

2. kalenderstyret, hvor der vil være variationer i luftmængde i forhold til brugstiden

3. med central behovsstyring via indbygget fugtføler i ventilationsanlægget

4. med lokal behovsstyring via lokalt placerede indeklimasensorer, fx CO2-sensor.

Du kan læse meget mere om, hvordan Genvex får sin høje energiklasse i vores artikel ”Energimærker og ventilation


Hvor lang er levetiden på mit Genvex ventilationsanlæg?

Ventilationsanlæg fra Genvex er generelt kendt for deres holdbarhed og pålidelighed.

Den gennemsnitlige levetid for et Genvex ventilationsanlæg kan variere baseret på flere faktorer, herunder kvaliteten af selve anlægget, regelmæssig vedligeholdelse og driftsbetingelser.

Med ordentlig vedligeholdelse og pleje kan et Genvex ventilationsanlæg typisk have en levetid på mellem 15 og 20 år. Det er dog vigtigt at bemærke, at dette er et generelt estimat, og den faktiske levetid kan variere.


Hvor køber jeg filtre til mit ventilationsanlæg? Og hvilke skal jeg købe?

Hos Genvex anbefaler vi, at du udskifter filteret i dit ventilationsanlæg hver 6. måned. På den måde kan du på den lange bane spare en masse på dine el-udgifter, du får ren luft i dit hus, og du kan forlænge den overordnede levetid for dit ventilationsanlæg.

Nye filtre kan du købe via Genvex’ webshop. Hvis du har brug for vejledning i, hvilket du bør vælge til dit ventilationsanlæg, anbefaler vi, at du henvender dig til din lokale installatør eller til én af vores servicepartnere. De vil kunne hjælpe dig med at finde et filter, der passer præcist til dine konkrete behov.

Du finder en liste over vores salgspartnere lige her.


Hvor finder jeg mit produkts typeskilt?

Når du skal bestille service fra Genvex, skal du bruge oplysninger fra dit produkts typeskilt. Typeskiltet finder du enten på siden af dit produkt eller bag frontpladen.

På denne side kan du se et par eksempler på, hvor typeskiltet kan være placeret.